Sommar, sol & semester

Vi vill börja med ett stort tack till alla er som lyssnat på vår första säsong av Familjehemspodden!!

Nu mitt i sommaren där vi men även våra lyssnare har semester vill vi Birgitta Harberg och Monia Sunesson skicka en liten hälsning.

För ett halvår sedan la vi ut vår podd. Som de socionomer vi är har vi ett särskilt hjärta för familjehemsvården. Barn som av olika anledningar inte kan bo med sina föräldrar har samhället ett särskilt ansvar för, att se till att de får sina olika behov tillgodosedda. Lika viktigt är det att Familjehemmen som tar emot barnen får det stöd som de behöver för att hjälpa barnen under den tid de bor i familjen. Lika viktigt är det också att barnens biologiska föräldrar får det stöd som de behöver för att barnen skall kunna flytta hem eller i de fall det inte är möjligt stöd så att umgängena kan bli så bra som möjligt för barnen.

När vi nu tittar tillbaka av vårt första halvår kan vi se att vi har lyckats med att hålla den blandning som vi satt som mål för vår podd. Vi kan även se att vi har flera lyssnare på våra avsnitt än vad vi kanske hade trott 300-400 lyssnare per avsnitt. Vi har även fått feedback på att vi gör en viktig podd och att vi inte får sluta med att sprida den viktiga kunskapen men även för att lyfta viktiga frågor som inte alltid kommer fram i samhällsdebatten.

Så från botten av våra hjärtan vill vi än en gång tacka för att ni lyssnar på oss och att ni skickar feedback.

Birgitta och Monia